ZACHOVEJTE SI FUNKČNOST MEMBRÁN DÍKY PRACÍMU PROSTŘEDKU OD PEDAG

Sportovní značky nás lákají na kolekce s nejrůznějšími technologiemi umožňující prodyšnost vzduchu, nepromokavost, dobrou termoregulaci a odvod vlhkosti. Jak se ale o takzvané membránové oděvy starat, aby si zachovaly svou výše zmíněnou funkčnost?

Ano, o funkční oblečení je skutečně potřeba speciálně pečovat. Rozhodně je nutné ho prát, protože na membrány působí v první řadě vnější vlivy, jako je třeba vlhkost a špína. A v druhé řadě na ně působí lidský pot, který obsahuje soli a tuky. Ty můžou ulpívat ve tkanině, a dokonce mohou vést k ucpání pórů membrány. Ale není praní jako praní – i špatným praním můžete poškodit funkčnost a prodyšnost membrán.



Jak správně prát funkční oblečení?


Jak tedy správně vyprat membránové oblečení, aby byla zachována jeho funkčnost? Důležitá je teplota praní (do 40 °C), nastavení šetrného programu bez ždímání a zejména pak správná volba pracího prostředku. Stejně jako pot, i běžný prací prostředek může doslova zatmelit a tím uzavřít póry v membráně. Praním v klasickém pracím prášku nebo gelu bráníte odvádění vlhka od těla směrem ven, prodyšnosti a správné termoregulaci. Tomuto se ale můžete zcela vyhnout díky pracímu prostředku
PERFORMANCE WASH od značky pedag. V následujícím kroku oblečení nezapomeňte naimpregnovat, skvělým pomocníkem pro tento krok je WASH-IN-PROTECTOR.

  1. PERFORMANCE WASH je speciální prací prostředek, který můžete použít na funkční oblečení (všechny vrstvy) i pratelnou obuv, aniž byste jakkoli poškodili funkčnost membrán. Prostředek vyčistí membrány i skvrny, a navíc vás překvapí příjemnou vůní.

  1. U outdoorového oblečení mnohdy oceníme jeho nepromokavost, ovšem kvůli praní je tuto schopnost nutno pravidelně obnovovat. Můžete samozřejmě použít i klasickou impregnaci ve spreji, ale pohodlným a mnohem elegantnějším řešením je impregnační prací prostředek WASH-IN-PROTECTOR, který rovnoměrně naimpregnuje celý kus oblečení a zároveň zachovává prodyšnost textilií a klimatických membrán. Impregnační prostředek lze na oděvy aplikovat prostřednictím pračky, namočením oděvů mimo pračku nebo nanesením houbičky. Přesné použití najdete v popisu u daného produktu.

S tímto duem – pracím prostředkem a impregnačním pracím prostředkem – si zachováte vlastnosti funkčního oblečení. Stačí vyprat v pracím prostředku, následně v impregnačním prostředku a jste připraveni jít vstříc veškerým outdoorovým aktivitám!