Vykročte v pohodlí a bez bolesti

Pohodlí je to nejcennější, co člověku může zpříjemnit den v práci, na nákupech, při sportu a nebo třeba na výletě. Co nám může pomoci pro pohodlnější chůzi i běh a zároveň předchází bolestem a problémům s chodidly?

ODPRUŽENÍ PATY

Paty musí nést váhu celého těla. Tento velký tlak může společně s nárazy došlapu způsobit bolesti, dlouhodobé přetěžování může vést k nepříjemné patní ostruze. Správné odpružení přináší úlevu nejen patám, ale i celému tělu.

NÁŠ TIP:

Viva Sport: U ortopedické vložky Viva Sport najdete speciální odpružení v podobě kapky, která přesně kopíruje patní kost. Kromě toho dostanete povrch silně absorbující nárazy a podporu příčné i podélné klenby.
Viva Winter: Viva Winter s patním polštářkem a podporou příčné i podélné klenby si vás v zimě získá díky obsahu 100% jehněčí vlny a hliníkovému štítu. Díky tomu budou vaše chodidla v pohodlí a teple.
Ultra Heel: Pokud vás bolí paty nebo vás přímo trápí patní ostruha, pomůže vám například speciální silikonový polštářek Ultra Heel.

PODPORA PODÉLNÉ A PŘÍČNÉ KLENBY

Podélná a příčná klenba slouží k tlumení nárazů a dobré stabilitě při stání, chůzi i běhu. Kvůli špatné obuvi, genetickým faktorům, nadváze nebo například zaměstnání, kde často stojíme nebo naopak sedíme, může nejčastěji dojít ke zborcení klenby. Díky podpoře podélné a příčné klenby na ortopedických vložkách je tlak váhy na chodidlo lépe rozložený a dochází tak k prevenci nebo i částečnému napravení již vzniklých problémů.

NÁŠ TIP:

Viva: Kožená vložka Viva, ale i jiné modely z této řady, nabízí podporu podélné a příčné klenby. Hovězí kůže pochází z rostlinného činění, což znamená, že je kůže velmi odolná a má proto dlouhou životnost.
Viva Outdoor: Viva Outdoor je kromě podpory obou klenb zajímavá svým povrchem, který je extrémně savý, a proto se hodí zejména pro venkovní aktivity, kde se pravděpodobně trochu zapotíte.
Siesta Black: U Siesty Black najdete podporu příčné i podélné klenby, perfektně se hodí pro plochá chodidla. Její výhodou je, že je ultratenká, v obuvi tak zabírá minimálně místa, a přesto dodá chodidlu výraznou oporu. Vejde se i do lodiček! 

MĚKKÁ VÝSTELKA

Díky tlumení nárazů po celém chodidlu se budete cítit jako v bavlnce. U nás často používáme výplňové materiály, jako je paměťová pěna nebo latex, zajistí vám perfektní komfort po celý den.

NÁŠ TIP:

Sneaker Magic Step: Sneaker Magic Step má podporu příčné a podélné klenby, patní polštářek a třešničkou na dortu je paměťová pěna, která změkčuje každý krok.
Magic Step: I jednoduchá tenká stélka může být řešením, jak si zpříjemnit pobyt v obuvi každý den. Měkká vložka Magic Step s paměťovou pěnou se o vaše pohodlí postará.
Stop Odeur: Oceníte měkčí došlap a lepší klima v obuvi? Stop Odeur vám zajistí obojí. Uhlíkový filtr skoncuje se zápachem v obuvi a latexové vrstvy doručí pohodlnou chůzi.

STABILIZACE CHODIDLA PŘI SPORTU

Správně postavené chodidlo je při sportu důležité pro prevenci zranění i lepší výkon. Stabilizace navíc přináší úlevu celému tělu.

NÁŠ TIP:

Performance: Univerzální sportovní vložka Performance je skvělým parťákem pro každý typ sportu. Díky své šířce se hodí i pro užší obuv. Patní miska společně s bočním vyztužením dodává chodidlům stabilitu.
Power: Patní misku a podporu podélné klenby najdete u vložky Power, která se hodí pro silové a rychlostní sporty. Je navržena pro optimální přenos síly, a tak si můžete být jisti, že s touto vložkou dosáhnete skvělého výkonu.
Energy: Energy kromě stabilizace chodidla nabízí také vysokou absorpci nárazů, díky čemuž vložky chrání klouby a snižují napětí chodidla. Hodí se proto pro vytrvalostní sporty.