VELKÝ PŘEHLED IMPREGNACÍ: Proč je používat a jakou si vybrat?

Proč používat impregnaci?

Pokud si zakládáte na tom, aby vaše obuv vydržela ve skvělém stavu co nejdéle, pak by nedílnou součástí vašeho vybavení rozhodně měla být impregnace. Impregnace vytváří na obuvi neviditelný film, díky kterému je obuv odolná vůči vodě. Navíc také chrání před nečistotami a v zimě před agresivní solí, která má tendenci vysušovat a poškozovat kůži nebo ucpávat klimatické membrány. Voda, nečistoty ani soli díky impregnaci nemají šanci proniknout hluboko do materiálu. Pokud se pak povrch obuvi znečistí, můžete ho snadněji vyčistit.

Obecné výhody použití impregnace:

  • VODA, NEČISTOTY NEBO SOLI SE NEDOSTANOU HLUBOKO DO MATERIÁLU
  • NEČISTOTY SE Z POVRCHU MATERIÁLU SNADNO ČISTÍ
  • KLIMATICKÉ MEMBRÁNY JSOU CHRÁNĚNY PŘED UCPÁNÍM

Impregnací chráněný materiál tedy dosahuje mnohem delší životnosti, je zachována jeho prodyšnost a také celkový stav a vzhled.

Objevte jednotlivé druhy našich impregnací a poznejte jejich jedinečnost

S ohledem na přírodu

pedag podniká kroky směrem k tomu, aby byly jeho produkty udržitelné a bezpečné pro přírodu. Vyvinul první impregnaci šetrnou k našemu životnímu prostředí, postavenou na vodní bázi bez rozpouštědel, a dokonce nabízí ekologickou řadu produktů, včetně impregnace Natural Protector s vysoce přírodním složením.

Vhodné pro klimatické membrány, s výživou navíc

Všechny naše impregnace jsou vhodné pro klimatické membrány, a tak zachovávají jejich správnou funkci. Obsahují také pečující složku, čímž vaší obuvi dopřejete nejen ochranu, ale i částečnou výživu – pozor, intenzita pečující složky není u všech impregnací pedag stejná. V případě obsahu menšího množství pečující složky doporučujeme na hladkou kůži ještě před samotnou impregnací aplikovat krém nebo balzám pro intenzivnější vyživení.

VE SPREJI
Tech Pro Waterproofer

Nejběžnějším typem impregnace je impregnace ve spreji. Univerzální Tech Pro Waterproofer je extra silná impregnace vhodná pro všechny materiály. Její použití je snadné a rychlé, skvěle vám poslouží nejen pro ochranu obuvi, ale také na oděvy, batohy, autosedačky nebo doplňky s citlivým materiálem. Tech Pro Waterproofer obsahuje malé množství pečující složky.


 

EKOLOGICKÁ
Natural Protector

Ve spreji nabízíme i naši speciální přírodní impregnaci Natural Protector, která je maximálně ohleduplná vůči našemu životnímu prostředí. Je bez zápachu, neobsahuje rozpouštědla nebo toxické látky (PFC) a je z 98 % rozložitelná. Impregnace je vhodná na všechny materiály. Lze ji aplikovat i na vlhký materiál a je vhodná pro použití v uzavřených prostorách.


PĚNA
Protector Foam

Protector Foam je pěna, která se prostřednictvím houby vtírá do daného materiálu. Stejně jako všechny předchozí varianty je tato impregnace vhodná pro hladkou i broušenou useň a textilní i syntetické materiály. Impregnační pěna neobsahuje rozpouštědla. Její výjimečnost tkví v tom, že obsahuje avokádový olej, který perfektně vyživuje a zanechává kůži měkkou a hebkou, právě tato impregnace tak oproti těm ostatním nabízí opravdu intenzivní výživu. Kromě vyživení a naimpregnování dokáže také odstranit mírné nečistoty. Mezi další výhody patří i to, že je pěnu možné aplikovat na mokrou obuv i v uzavřených prostorách.


KONCENTRÁT S HOUBIČKOU

Liquid Waterproofer

Speciální koncentrát Liquid Waterproofer v podobě tekuté impregnace s houbičkou představuje hloubkovou ochranu proti vodě a nečistotám i částečnou výživu. Jeho výhodou je, že se dá kontrolovaně a rovnoměrně aplikovat na požadovaná místa, třeba na náchylnější části obuvi. Skvěle se hodí na prošitou obuv (švy), kožené podešve, ale třeba i stélky obuvi. Díky svému menšímu rozměru je vhodný na cesty. Impregnace se hodí pro všechny materiály. Neobsahuje chemikálie PFOS/PFOA a je vhodné aplikovat ji v uzavřených prostorách.