Péče

Pečujte o ně s láskou i s rozumem.

Mnoho z nás se snaží o boty starat, přesto nevědomky stále děláme chyby. Díky našim produktům a vaší péči vám ale mohou sloužit mnoho let. Pojďme na to!


Když ještě voní novotou


Právě jste si je přinesli domů. Otevřete krabici, jsou tam. Nové a naprosto parádní. A teď se o ně postarejte, aby takové zůstaly co nejdéle, ať s vámi půjdou kamkoli. Nové kožené boty nebo boty ze syntetické kůže před nošením rovnou nakrémujte vhodným výrobkem pro daný materiál. Obuvi tak dodáte potřebnou výživu. Pak boty naimpregnujte, abyste zamezili styku s vodou a také se vám obuv v budoucnu lépe čistila. Na novou textilní obuv použijte jen impregnaci, pomůžete tak do budoucna odstraňování nečistot z povrchu.




3 kroky na povrchu


V podstatě jakékoli boty vám mohou sloužit mnoho let, pokud se o ně budete s láskou starat. Základem je čištění. Ale pozor! Zapomeňte na kbelík s vodou. Boty očistěte a umyjte co nejšetrněji, ideálně nasucho. Vyzkoušejte na to například naši aktivní pěnu. Dalším důležitým krokem je výživa pro kůži a syntetiku. Do očištěných bot vložte napínáky, poté boty nakrémujte nebo navoskujte. Použít můžete i krém ve spreji a samozřejmě ve finále naimpregnujte. Při péči o syntetickou kůži je důležité používat zvláštní nemastné krémy a speciální impregnace na syntetiku, které pomohou materiálu zachovat si dlouhou životnost.


2 kroky uvnitř


Ale co uvnitř? Po každém nošení do bot ideálně vložte napínáky. Tenhle trik našich dědečků a ševců je pořád zásadní. Boty se nezkrabatí, materiál zůstane vypnutý, a bota navíc po celodenním nošení lépe vyschne. Napínáky z cedrového dřeva obsahují esenciální oleje a jejich aroma boty příjemně provoní. Nohy se totiž potí každému z nás. Ideální je tak střídat páry obden a nechat vždy jedny odpočívat.


Pořád jako nové


I když s vámi ušly už dlouhou cestu a vy jste jim možná nevěnovali takovou péči, kterou by si zasloužily, ještě není pozdě! Vezměte si je do parády. Opět v pořadí: vyčistit, vyživit a oživit tak lesk i barvu, impregnovat a samozřejmě vypnout: tedy vložit do obuvi napínáky. Pro takovou komplexní péči najdete v našem sortimentu vše.


Voda a topení? Nikdy!


Nepsané pravidlo hlásá, že kožené boty do vody nikdy nepatří. O mytí pod vodou nebo praní v pračce nemluvě. Jenže taková bouřka se neptá, co máte zrovna na nohách. Co pak? Rozhodně se vyvarujte sušení bot na topení. Voda a prudké sušení může kůži nenávratně poškodit, zkrabatit a rozpraskat. Do bot vložte napínáky a nechte je uschnout přirozeně a pomalu za pokojové teploty. Poté je šetrně očistěte, nakrémujte a naneste impregnaci. Naprostou vychytávkou je impregnace na vlhké boty. Nemusíte čekat, až uschnou a můžete s nimi druhý den opět běžet na schůzku.


Myslíme EKO. Logicky!


Je to jako se vším. Když se budete obuvi věnovat, vydrží mnohem déle. Standardní péče vám nezabere víc než pár minut a rozhodně se vyplatí. Čím déle vám vydrží boty, tím víc šetříte svoji kapsu a také přírodu. Jako první značka na trhu jsme si stáli za tím, že všechny naše výrobky, včetně impregnací, budou certifikovány jako naprosto ekologicky nezávadné. Jejich složení se opírá o směsi vosků, olejů a dalších látek, které se v přírodě běžně vyskytují. Nemusíte se je tedy bát aplikovat kdekoli.