Jezdecké boty jako vaše vizitka

Bezvadné a naleštěné jezdecké boty nebo perka patří k jezdectví stejně neodmyslitelně, jako samotný kůň. Jsou symbolem tohoto královského sportu a vizitkou každého jezdce. Zároveň, jak víte, dostávají pořádně zabrat. A to nejen během ježdění samotného, ale většina koňáků v nich běžně chodí i do stájí, do výběhů a pečuje v nich o své čtyřnohé svěřence. Písek, hnůj, voda, sláma, bláto, piliny…na to všechno se dá připravit tak, aby si vaše jezdecké boty zachovaly eleganci i lesk, byly pro vás navíc i pohodlným společníkem.

 

Dlouhodobá péče se vyplatí

Ať se jedná o jakýkoli materiál, základem je boty vždy pořádně a důkladně vyčistit. Nejprve od hrubých nečistot pomocí kartáče, a poté i od drobnější špíny vlhkou houbičkou a mýdlem Leather Soap. Ale pozor, boty z kůže ani syntetiky není vhodné příliš namáčet. Po takovémto důkladném vyčištění boty navlékněte na napínáky nebo vycpěte novinami, které zároveň vstřebají přebytečnou vlhkost. Vyhnete se tak praskání nebo zvlnění materiálu. Kožené boty nikdy nesušte prudce u zdroje tepla, nechte je vysychat pomalu a přirozeně. Kůže jinak tvrdne a praská.
         Usušené boty je potřeba nakrémovat a takzvaně vyživit. Krém na syntetiku i kůži Pedag Selfshine vaše boty nejen ošetří, naimpregnuje, zvýrazní jejich přirozenou barvu, ale dodá jim také lesk i bez nutnosti dlouhého leštění. Přesto si zejména hladká useň jezdeckých bot zaslouží vyleštit opravdu do lesku. S tím vám pomůže leštící rukavice, díky které zůstane krém jen tam, kde má být, vaše ruce zůstanou čisté a boty budou zářit. Posledním bodem péče o obuv, a nejen to tu jezdeckou, je impregnace, kterou vaše boty zejména při tvrdé práci ve stáji, během styku s vodou a blátem, ocení. Impregnace navíc usnadňuje také následné čištění bot, takže na příště budete mít o zase něco méně práce.

 

 

Odkaz na balíček: Long term care riding boots

 

 

Profesionální rychlé ošetření, bez kterého se neobejdete

Váš kůň už je celý nedočkavý, všichni už čekají jen na vás a vy právě zjišťujete, že v takovýchto botách rozhodně nemůžete do sedla. Zachovejte klid, i na takovou situaci máme profesionální a rychlé řešení. Hned to bude! Pedag Combi Set obsahuje houbičku a čistící pěnu, která vyčistí do hloubky i bez použití vody jakýkoli materiál. Navíc vaše boty vyživuje, impregnuje a zvýrazní jejich barvu. Dále můžete použít krém ve spreji, který poskytne hloubkovou výživu všem materiálům a dodá lesk i těm, které se z důvodu citlivosti materiálu, zachování barev apod. nedoporučuje leštit. Boty z lesklé kožené ušně nebo syntetiky pak můžete ještě doleštit speciální rukavicí. Během pár minut tak máte boty jako ze žurnálu a můžete vyrazit. Nebo je to pořád ještě moc dlouho? Pro opravdu prekérní situace máme doslova krabičku poslední záchrany: Pedag wipes yes. Tyto čistící univerzální ubrousky můžete použít na jakoukoli obuv. Jsou malé, skladné, šikovné, univerzální za vyřeší téměř vše najednou, takže žádná špína na botách vás už nemůže jen tak zaskočit.

 

Pohodlné, stylové a bez zápachu i po celém dní ve třmenech?  

Samozřejmě. Celý den na nohou ve stáji, ve výběhu a ve třmenech je vyčerpávající zejména pro nohy. Tak proč jim nedopřát trochu víc pohodlí i zdraví? Pedag nabízí celou řadu speciálních ortopedických vložek pro jakoukoli obuv i chodidlo, a to i na míru. Ortopedické vložky pomáhají zvládat zátěž, která je na chodidlo kladena, což pozitivně působí i na držení těla. Zápach obuvi způsobují bakterie, kterým se ve teplém a vlhkém prostředí daří. Ale i tomu se dá snadno předejít používáním antibakteriálních sprejů jako je například Pedag Shoe Fresh, antibakteriální deodorant do bot. Starat se o boty jako o špičkové šampiony se vyplatí.