Blog

 HISTORIE SPOLEČNOSTI 

V roce 1955 se zakladatel firmy pedag, Hartmut Schelchen, rozhodl vyplnit díru na německém trhu v oblasti péče o chodidla a stal se tak průkopníkem v tomto oboru. Právě Hartmut Schelchen stojí za vývojem první patentované ortopedické vložky na světe. Kombinace nejlepší hověziny a filtru z aktivního uhlí řadí ortopedickou vložku VIVA ® mezi naše prémiové produkty dodnes. 

Firma pedag sídlí na okraji Berlína a v současné době zaměstnává 200 mistrů ve svém oboru. Jen díky osobnímu kontaktu mezi zaměstnanci, předávání zkušeností a tradiční výrobě v kombinaci s moderními technologiemi můžeme být neustále flexibilní a o krok napřed. Osobní přístup je pro nás důležitý nejen při výrobě, ale také ve vztahu s odběrateli a zákazníky ve více než 50 zemích světa. Jen v České republice a na Slovensku jsme už téměř 30 let. 

Při vývoji našich produktů spolupracujeme s těmi nejuznávanějšími ortopedy, chemiky a dalšími experty, vybíráme ty nejlepší materiály a dbáme na každý detail výrobního procesu včetně kontroly hotového výrobku. Naší filozofií je pečlivost, ekologie a zdravý životní styl. Proto všechny výrobky vznikají ručně, používáme nejkvalitnější přírodní složky a celý výrobní proces je co nejšetrnější k přírodě. Důkazem je naše první Eko-friendly impregnace na trhu.

 

 

Triky na konkrétní typy


Běžecké boty
Běžecké boty bývají zpravidla textilní a běžci je používají v jakémkoli ročním období i počasí. Důležitá je tedy impregnace, v tomto případě super účinná karbonová impregnace. Po doběhnutí propocené boty vydesinfikujte a provoňte vhodným sprejem.

 

Bílé boty
Bílé boty vypadají krásně, ale jenom tehdy, jsou-li čisté. Důležitá je samozřejmě impregnace, ale také přírodní univerzální mýdlo na mytí a ke každodennímu používání se perfektně hodí bílý krycí krém.

 

Textilní obuv
U nás najdete jeden univerzální prostředek na „sneakers“, který čistí veškeré textilie a gumové podrážky dohromady a k tomu rychle. Potom je samozřejmě důležitá impregnace. Lze použít jakoukoli ve spreji včetně karbonové, ale super vychytávkou je tekutá impregnace, která boty ošetří hloubkově a na delší dobu.

 

Treková obuv
Tyhle boty dostávají skutečně zabrat. Na větší nečistoty určitě použijte přírodní univerzální mýdlo. Na menší nečistoty pak používejte čistící pěnu. Treková obuv se zpravidla vyrábí z hladké kůže hrubšího typu, který je potřeba vyživovat hloubkově. K tomu slouží speciální přípravky 2 v 1 na hladkou kůži nebo na tzv. olejovaný nubuk (druh broušené kůže), které
zároveň slouží jako impregnace.