Lepší výkon i pohodlí při sportu

Profesionální sportovní vložky Power, Energy a Outdoor jsou perfektním doplňkem pro každého sportovce. Nejenže zlepší pohodlí, ale také napomáhají k lepšímu výkonu, a navíc jsou prevencí proti zranění.

Každá z vložek je navržena pro určitý typ sportu. Ať už jste cyklistou, tenistou, běžcem nebo lyžařem, u nás najdete tu správnou vložku vhodnou přímo pro vás.

Power: Pro silové a rychlostní sporty
Energy: Pro vytrvalostní sporty
Outdoor: Pro turistiku a golf

 

Co všechno konkrétně sportovní vložky pedag ovlivňují?

1. Pohodlí a výkon: Podpora podélné klenby, která je součástí sportovních vložek, snižuje únavu nohou a bolest chodidel, čímž zvyšuje komfort při pohybu. Patní miska společně s korekcí klenby pak stabilizují chodidlo, díky tomu dochází k zlepšení přenosu síly, lepší efektivitě pohybu a celkově k lepší kontrole a koordinaci vlastního těla. Správné rozložení tlaku na chodidla pomáhá předcházet také vzniku otlaků a puchýřů.

2. Prevence zranění: Sportovní vložky díky tlumení nárazů chrání nohy a klouby před nadměrným zatížením. Vyvarovat se tak můžete nepříjemnostem, které můžete při dlouhodobém působení zátěže na vaše tělo zaznamenat. Patří mezi ně syndrom patní ostruhy neboli plantární fasciitida, bolesti holení (tzv. shin splints), bolesti kloubů, ale i mnohé další.

 

Malý tip na závěr:

Stejně jako je důležitá opora chodidel při podávání maximálního výkonu, je důležitá i opora v době regenerace. Tedy ve chvílích, kdy zrovna nejedeme na plný plyn, ale přesto se věnujeme aktivním činnostem, ať už těm méně nebo více náročným. Vaše nohy by zkrátka měly být hýčkány za všech okolností, aby byly na podávání výkonu připraveny v té nejlepší kondici. Pro všechny, kteří žijí aktivním životním stylem a chtějí svému tělu dopřát ten správný komfort, je správnou volbou Viva Sport. Tato ortopedická vložka s patentovanou konstrukcí Viva® vás potěší podporou příčné i podélné klenby, speciálním odpružením na patě a v neposlední řadě povrchem, který tlumí došlap každého kroku a přináší opravdové pohodlí.